dimarts, 24 de novembre del 2009

Edició de vídeo amb el Windows Movie Maker. YouTube

A la classe de Gestió de la informació i TIC, vam treballar el concepte de llenguatge audiovisual, i vam veure dos exemples de vídeo amb audiovisual i segons Joan Ferres:
  • Els vídeo lliçons, no serveixen per fer classe, nomes per aprofundir edu3.cat, per exemple “Breu història de Catalunya” amb música igual de fons, imatges planes, explicació... Encara que siguin vídeos audiovisual no transmeten emocions.
  • Els vídeo motivadors, son en els que aprens coses mirant-lo sense necessitat de que t’ho expliquin, la música varia de velocitat i de to acompanyant les accions, també veiem que les imatges no son planes, sinó que estan filmades des de diferents angles per donar diverses sensacions. Per exemple, al vídeo “Dinner for two” aprens a que quan et baralles, es perden coses, tant tu com la gent del voltant. Treballa molt millor el llenguatge audiovisual.

Desprès vam fer la part pràctica, que consistia en editar vídeos al Youtube amb el Windows Movie Maker, els passos a seguir van ser els següents:
  1. Obrir el programa a Inicio - Multimèdia - Windows Movie Maker.
  2. Fas la opció primera: Importar vídeo (amb la opció de crear clips para archivos de video) i Importar àudio.
  3. Una vegada tens tot el que posaràs al vídeo importat, ho arrossegues fins l'escala de temps i per un ordre lògic.
  4. Per silenciar l'àudio dels vídeos, perquè només soni la música que li vols posar, selecciones els àudios del vídeo, botó de la dreta i Silenciar.
  5. Desprès vas a Editar pel.lícula, i fas els efectes i les transicions que vulguis també arrossegant-les a la escala de temps; els efectes es posen a sobre dels vídeos i les transicions entre vídeo i vídeo, les quals pots allargar o retallar.
  6. Per posar lletres, vaig anar a Crear títulos o créditos, i tens varies opcions: Pots crear un títol al principi de la pel·lícula, pots fer els crèdits del final, pots crear títols abans o desprès de un vídeo, o pots incloure el títol dins de la pel·lícula.
  7. Una vegada tot quadrat, retalles la música perquè acabi just quan acabin els crèdits, i clicant a sobre de la cançó amb el botó dret, li dones a Atenuación perquè així el final sigui atenua, i que no acabi de cop.
  8. També pots fer que el vídeo acabi en blanc o negre (en el meu cas a blanc) en els efectes (atenuar a blanco) i en la transició (atenuar)
  9. Quan ja tens el vídeo preparat per guardar-lo, li dones a la tercera opció Finalizar pel·lícula, Guardar en el equipo i ja tens la teva pel·lícula!

Deixo aquí embedit el meu vídeo amb el Youtube:



Si vols veure altres exemples de videos que he anat creant amb el Windows Movie Maker nomès cal que cliquis a sobre de l'etiqueta "Windows Movie Maker". Aquesta eina es molt útil ja que pots editar-te els teus vídeos, inserir-hi la música que vulguis, i tens un munt d'efectes i transicions per posar-li.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Animeu-vos a deixar-me comentaris o opinions!