dijous, 17 de desembre del 2009

L'orquestra al JClic!

L'orquestra esta formada per instruments de corda, vent i percussió, i dintre de cada grup es divideixen diferents subgrups. Per entendre millor aquests conceptes he creat una sèrie d'activitats amb el JClic, que és un programa per crear activitats i penjar-les a la web, el qual vam estudiar a l'assignatura de Gestió de la informació i TIC. Explico millor el seu funcionament a l'entrada de JClic. Creem activitats!

El procediment a seguir a estat aquest:
  1. Cercar les fotos relacionades amb el tema escollit per fer les activitats.
  2. Una vegada recopilades totes les necessàries, amb el Gimp he reduït la mida de totes a 300pp més o menys, ja que com es penjarà a la web no poden pesar molt.
  3. Desprès de baixar-me el programa (que ho explico a l'altre entrada del JClic) vaig desar el projecte com a instruments_orquestra.jclic.zip
  4. Per començar a fer activitats cal primer pujar totes les fotos necessàries per desprès fer-les servir a les activitats.
  5. He creat 9 activitats:
  • La primera activitat consisteix en un "puzzle doble" on hi ha una imatge de la distribució de l'orquestra en forma de puzzle desordenat i s'ha d'ordenar en ordre de col.locació dels instruments.
  • La segona, tercera i quarta activitat son "associacions simples" que consisteixen a associar les fotos dels instruments de corda, vent i percussió, respectivament, amb els seus noms.
  • La cinquena, sexta i sèptima activitat son "associacions complexes" on tens que associar les imatges amb els noms dels instruments.
    Per exemple: en la cinquena activitat han de associar a la corda fregada els instruments violí, viola, violoncel i contrabaix; a corda pinçada la guitarra i l'arpa; i a corda percutida el piano. Així amb els altres grups d'instruments també.
  • La vuitena activitat consisteix en un "text: completar text" on hi ha unes descripcions sobre diferents tipus d'instruments i s'han de completar els buits que hi han.
  • L'última activitat es una "sopa de lletres" on tens que buscar els diferents instruments de corda que hi han a una orquestra.
Són activitats per arribar a assolir coneixements a base de jugar i superar proves. Si vols posar-te a prova o veure les diferents activitats que he creat, nomes hauràs de clicar a sobre d'aquesta imatge:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Animeu-vos a deixar-me comentaris o opinions!