dimecres, 18 de novembre del 2009

Cosmocaixa i el Toca-toca!

El dia 18 de novembre del 2009 era el dia de l'activitat lliure i junt amb el meu grup de seminari per fer el resum de la setmana (la Lidia, la Hèlia i jo) vam decidir anar al Cosmocaixa.

Primerament ens vam informar de les diferents parts del museu, com són:
I també ens vam informar sobre les diferents activitats que feien, vam trucar i vam quedar amb la coordinadora; dos anirien al taller del Clik i l'altre al taller del Toca toca!
Vam entrar primer a mirar una mica el museu (encara que ja hem estat un munt de cops) i desprès vam poder observar aquestes dues activitats.

Jo explicaré la del Toca toca!, que és un taller on els nens (i no tant nens...) conèixen d'una manera singular animals i el seu comportament dintre del seu entorn a través del tacte bàsicament, però també a partir de l'oïda (escoltant les explicacions de la monitora) i l'olfacte. L'objectiu d'aquest taller és fomentar el respecte pels éssers vius a través d'una comprensió millor dels seus hàbitats.

Vam poder entrar amb una classe de P-5, i la monitora els va mostrar tres ambients ben diferenciats: el Clima Mediterrani, el Clima Selva i el Clima Desert. En aquest vídeo que he creat es pot seguir l'activitat des del punt de vista d'un nen del que va aprenent:



Crec que d'aquesta manera els nens s'interessen més per aprendre sobre els éssers vius i els seus entorns, ja que mentre escolten les explicacions tant divertides de la monitora, veuen els animals en la realitat i fins i tot poden tocar-los! Encara que hi havien nens que no els feia gràcia tocar alguns animals, la majoria desprenien interès i curiositat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Animeu-vos a deixar-me comentaris o opinions!