dilluns, 16 de novembre del 2009

Jardí de Cordes de Cerdanyola

El dilluns 16 de novembre de 2009 per la tarda vam fer la sortida que estava preparada des de l'assignatura d'Educació Física que era vivenciar l'experiència als Jardins de Cordes, situat dintre del recinte del Bosc Tancat (de 6 hectàrees) al terme municipal de Cerdanyola del Vallès.

Són un nou concepte d'activitats lúdiques i pedagògiques que es desenvolupen a l'entorn natural. En aquest sentit, Natupark proposa un conjunt d'instal.lacions sobre els arbres que inclouen jocs que combinen habilitat, destresa i aventura: ponts tibetans, tirolines, lianes, troncs oscil.lants, ponts de xarxa, nepalès, de mico... fins a 118 jocs que fan de Natupark el parc d'aventura més gran de tot l'estat.

Una de les seves característiques principals és que tenen propostes de circuits de cordes adaptats per a nens i nenes d'educació infantil (cicle parvulari) per anar amb l'escola, casals, esplais...

Algunes de les normes de seguretat del circuit infantil són que la línia de vida és continua, així el nen sempre va assegurat, i que sempre hi ha d'haver-hi monitors, pares o tutors per les plataformes acompanyant al nen.

Primerament, en qualsevol dels circuits, s'ha de passar obligatòriament per l'anomenat circuit de pràctiques que és on t'expliquen la metodologia de l'activitat i desprès has de fer-lo sota la supervisió del monitor, per comprovar que tothom ho ha entès bé.

Els nostres circuits estan dividits per colors i dificultats, de menys difícil a més son: verd, blau, taronja, vermell o negre. El nostre grup vam poder pujar-nos al circuit taronja primer i desprès al blau, ja que els monitors ens van dir que no ens donaria temps de fer el recorregut vermell dintre de les hores de sol.

Són activitats que ens ajuden a treballar les nostres habilitats i a superar-nos en molt aspectes com en les nostres pors i en la companyonia, ja que sempre hi han companys que no saben com creuar o que necessiten una mica de recolzament o de suport per atrevir-se a creuar els obstacles. Altres aspectes que es treballen és el contacte amb la natura, respectar el medi ambient i conservar el nostre entorn.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Animeu-vos a deixar-me comentaris o opinions!