dimecres, 11 de novembre del 2009

Exercici amb Google docs

A classe de Gestió de la informació i TIC vam treballar moltes de les aplicacions que té el Google Docs tenint en compte les diferències entre:
  • Compartir un document: Per poder compartir-lo has de clicar a dalt a la dreta Comparteix - invita a usuaris. Seguidament hauràs de posar els gmails dels teus col·laboradors separats per espais, i podreu col·laborar tots a aquest document.
  • Publicar un document: per fer-ho, hi han varies opcions; o ho publiques directament al bloc, o ho publiques en una web i obtens un codi embed o una direcció per enllaçar-la al teu bloc.
Les aplicacions que té el Google Docs, entre d'altres són:
  • Documents: Per fer això has de clicar a Crea - Document i si vols el comparteixes o el publiques com he explicat abans. En el nostre cas hem creat un document per parlar de què farem a cap d'any, i es proposa anar a una casa rural, es pot veure clicant aquí, encara que també es pot publicar al bloc fent una entrada sola per això, però a mi m'agrada més fer l'enllaç.
  • Presentacions: Per fer-ne una vas a Crea - Presentation i si vols també el comparteixes i/o el publiques, en aquest cas et dóna el codi Embed per poder penjar la presentació directament al bloc:



També tens la opció de veure com a quedat la presentació clicant a Visualitza - Inicia la presentació, i a més a més pots establir una conversació amb els col·laboradors si tots cliqueu a Visualitza conjuntament, (situat abaix a la dreta)
  • Full de càlcul: Per fer-ho li dones a Crea - Form i pots realitzar com una enquesta on edites les preguntes i tens la possibilitat de posar 3 respostes diferents o el que vulguis. Una vegada la gent a contestat, se't crea un full de càlcul tot sol, com aquest:


A l'hora de publicar-lo tens dos opcions; o poses directament l'enquesta al bloc Formulari - incrusta el formulari en una pàgina web i et surt el codi Embed; o fas un enllaç indicant que han de reomplir l'enquesta:

ENQUESTA CAP D'ANY


Amb aquesta experiència hem après que és molt fàcil organitzar esdeveniments o treballar en algun projecte en grup ja que no fa falta fer un arxiu cadascun, sinó que tots treballem en el mateix arxiu encara que estiguem a diferents llocs amb diferents ordinadors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Animeu-vos a deixar-me comentaris o opinions!