dimarts, 22 de setembre del 2009

RSS fàcil

RSS, feed o sindicació segons el llibre Els usos educatius dels blocs: La sindicació a través d’RSS (really simple syndication) és la nova forma d’accedir a la informació. Consisteix en què una vegada seleccionades les fonts d’informació d’interès, aquestes fonts (blogs, notícies, fòrums, etc.) enviïn avisos d’actualització a l’usuari, sense la necesitat que l’usuari hagi d’anar comprovant si hi ha novetats en cada una d’elles.
Per aconseguir-ho, cada blog o font de notícies té un enllaç de sindicació que ha de ser afegit a un programa o pàgina web anomenat agregador d’RSS (com pot ser Bloglines o Google Reader, www.google.es/reader/) en el qual anem llistant les fonts que ens interessen. Cada vegada que es produeixi una actualització de continguts en alguna d’elles, ho sabrem només visitant aquesta pagina.

Hi ha un vídeo a internet de Lee Lefever, de CommonCraft, que explica que és i com funciona d'una manera molt clara, subtitulat en català.

2 comentaris:

  1. Oyeee Soraya té agafat aquest apunts i els he penjat al bloc però ja he posat que eren teus!!! t'inporta?? si no ho vols els suprimeixo.

    ResponElimina

Animeu-vos a deixar-me comentaris o opinions!