dimecres, 23 de desembre del 2009

Baby human "caminar"


Videos tu.tv


Aquest vídeo ens explica, a partir de casos reals i experiments amb diferents infants de diversos mesos, les habilitats motrius que tenen en el procés evolutiu els nadons fins que aconsegueixen caminar i els seus reflexos.

A classe vam parlar de la necessitat que els nens es moguin, ja que un nen que no es mou es un nen que no es relaciona. És important que l’infant no es salti fases del moviment, tot i que si ho fa tampoc passaria res ja que no se’ls ha de forçar mai. Dos elements molt importants pel seu desenvolupament motriu són el girar-se i el agafar amb els peus abans que amb les mans (als 4 mesos). Als 5 mesos més o menys ja saben agafar alguna cosa, només sap allargar les mans cap endavant.

El que pot ser ens va sorprendre més es veure com un nadó acabat de néixer, amb el reflex de marxa automàtica, fa el moviment de les cames per caminar. Sembla increïble que aquests reflexos els tinguem al néixer i després els perdem per a haver-los d’aprendre després.

A partir de que els nens comencin a agafar es bo que s’aconsellin als pares en lo que es la sabata amb puntera de goma perquè sinó els nens es fan mal als dits i deixen de gatejar.

La tonicitat son elements fonamentals per evolucionar en les diferents fases. La importància de les fases de cada moment a tots els nivells (motrius, fisiològics...) i nosaltres haurem d’assessorar als pares. Els nens han de moure’s per ells mateixos.

El següent pas de gatejar es mossegar al nen del costat. És una manera de relacionar-se.
I finalment els nens caminaran, així que a P3 hem d’aconsellar als pares que portin als nens caminant en comptes de en un cotxet!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Animeu-vos a deixar-me comentaris o opinions!